Chutná tuniaková pizza

Všetci máme pizzu, ktorá je naša obľúbená a na ktorú nedáme dopustiť. Vždy, keď máte teda chuť na pizzu, dáte si tú svoju vyvolenú? Skúste sa aj vy otvoriť zmenám a vyskúšajte niečo nové. Pre tých, ktorí ešte neochutnali napríklad pizzu s mäsom a z nejakého dôvodu sa tomu stránia, je práve tento recept ten pravý. Tuniakové mäsko je lahodné už samo o sebe. A pizzu s ním určite nepokazíte. Tak si recept pozorne prečítajte, pripravte si potrebné suroviny a pustite sa do pečenia novej, ale zároveň dobrej pizzy.

sýr

Ingrediencie, ktoré potrebujeme by pre vás nemali byť problémom. Potrebných bude dvestopäťdesiat gramov čerstvej papriky v rôznych farbách. Cibuľky budeme potrebovať dve, pričom jedna by mala byť klasická žltá a druhá červená. Samozrejmosťou je určite tuniakové mäsko, ktorého budeme potrebovať asi dve celé konzervy. Cesnaku si pripravíme dva väčšie strúčiky. Ak nemáte príliš radi cesnakové, môžete použiť pokojne len jeden alebo dva menšie. Určite nezabudnite na soľ, olivový olej či čierne mleté korenie. Pizza korenie by bolo užitočné tiež a rovnako tak aj žerucha. A na spestrenie chuti použijeme ešte šesťdesiat gramov dobrého syru ementál.

račata

Pripravíme si cesto, ktoré potrieme olejom.. Zároveň ho posypeme korením na pizzu. Cibuľku očistíme a následne pokrájame na mesiačiky a zvolenú farebnú papriku nakrájame zasa na pásiky. Cesnak očistíme a nakrájame ho na menšie a tenké plátky. Všetky tieto suroviny dáme do jednej misky a pokvapkáme ich troškou olivového oleja. Pridáme aj soľ a premiešame. Do misky primiešame aj mleté čierne korenie. Celý obsah misky dôkladne premiešame. Pripravili sme si teda ochutenú zmes, ktorú následne rovnomerne rozložíme na celú plochu cesta. Tuniaka si nakrájame na nie príliš veľké, ale ani nie príliš malé kúsky. Tieto kúsky následne poukladáme na cesto s ochutenou zmesou. Napokon pred pečením ešte posypeme povrchu nastrúhaný ementál. Môžeme dať piecť do predo vyhriatej rúry. Pizzu po upečení vytiahneme z rúry a nakrájame na trojuholníčky. Ešte doladíme posledné úpravy ako napríklad, že pizzu posypeme žeruchou a pokvapkáme pár kvapkami olivového oleja. Pizzu už ostáva iba skonzumovať.

Lahodná domáca výroba je na nezaplatenie. Užite si pečenie a ešte viac si užite chuť vášho výsledného diela.